Zoeken

BMW maakt prijsstelling nieuwe maxi-scooters bekend

7 februari 2012
BMW heeft haar prijsstelling bekend gemaakt van de nieuwe maxi-scooters, die het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan aan het grote publiek werden gepresenteerd. Met prijzen nog onder de twaalfduizend euro heeft BMW de twee scooters voor een concurrerende prijs neer weten te zetten.

BMW_Scooters

Mochten de twee nieuwe maxiscooters het afgelopen jaar totaal aan je voorbij zijn gegaan, dan willen we het nog graag even voor je samenvatten. BMW lanceerde op de EICMA in Milaan twee nieuwe maxi-scooters, de C 600 Sport en C 650 GT, waarbij het eerste model de sportieve scooterrijder en het tweede model de meer praktische scooterrijder moet bedienen.

Hoewel de typeaanduiding misschien anders zou vermoeden worden beide scooters aandreven door hetzelfde 647cc  motorblok dat wordt opgegeven voor een vermogen van 60 pk bij 7.500 toeren en een koppel van 66 Nm bij 6.000 toeren per minuut. Topsnelheid van de scooters bedraagt volgens BMW 175 km/u, maar voor scooterrijders is waarschijnlijk belangrijker dat er onder het zadel de nodige opbergruimte is, ondermeer voor twee integraalhelmen.

De C600 Sport gaat in Nederland € 11.600,00 kosten, voor de C 650 GT zal € 11.950,00 moeten worden neergelegd. Vanaf wanneer beide scooters leverbaar zijn, is vooralsnog niet bekend.