Zoeken

BMW maakt prijsstelling HP4 bekend

3 oktober 2012
BMW's nieuwste vlaggenschip op supersport gebied, de HP4, werd al enkele maanden geleden al wereldkundig gemaakt, maar op de Intermot in Keulen werd de prijsstelling van de nieuwe fiets bekend gemaakt. De HP4 zal over enkele maanden voor € 23.700 bij de BMW dealer staan.

BMW_HP4_2013

Mocht je de afgelopen maanden in een hutje op de hei hebben vertoeft, de HP4 is afgeleid van de S1000RR en wordt door BMW opgegeven voor een vermogen van 193 pk (gelijk de S1000RR) en een rijklaar gewicht van 199 kilo, inclusief race-ABS.

De HP4 onderscheidt zich ten opzichte van de S1000RR door zijn opmerkelijke Lightwhite uni met Racing blue kleurstelling, maar dat is puur het visuele aspect. Belangrijker is het meer circuit-georiënteerde motormanagement, de DDC actieve vering, het nog extremere race-ABS en toepassing van onder andere lichtere wielen en en lichter titanium Akrapovic uitlaatsysteem.

Mocht deze HP4 nog niet extreem genoeg zijn voor je, dan heeft BMW ook nog een Competition pack beschikbaar voor de fiets. Het pakket omvat omklapbare HP rem- en koppelingshendels, HP voetsteunen voor de berijder, HP carbon embleemhouder, HP carbon tankafdekking, HP carbon motorspoiler, velgen in Racing blue metallic en een sponsor stickerset. Inclusief dit Competition pakket kost de BMW HP4 € 27.500.

De marktintroductie van deze ultra sportieve motorfiets is gepland op 1 december 2012.