Zoeken

BMW lanceert speciale uitvoeringen van R1200GS en R1200RT

2 juni 2012
BMW Motorrad brengt deze zomer speciale uitvoeringen op de markt van de R1200GS en R1200RT. Eerstgenoemde wordt aangeboden als Legend Edition met aantrekkelijke opties, terwijl de R1200RT exclusief voor de Nederlandse markt wordt uitgevoerd in een chique lakkleur Lightgrey-metallic.

BMW_R1200GS

In 1980 stichtte BMW Motorrad een geheel nieuw segment: dat van de al jaren uiterst populaire Allroad. En alles wat de GS zo succesvol heeft gemaakt, is nu terug te vinden in de R 1200 GS Legend Edition. Zo combineert het speciale model de ervaring van BMW met de laatste innovaties. Het veiligheidspakket biedt gemakken als bandenspanningcontrole (RDC), ABS en Automatic Stability Control (ASC) en een alarmsysteem met afstandsbediening. Daarnaast maken opties als handvatverwarming, handkappen, boordcomputer, Enduro Electronic Suspension Adjustment (ESA) en kofferdragers aan beide kanten verre, avontuurlijke reizen nog comfortabeler.

Voor een onderscheidende uitstraling is de motor bovendien voorzien van verchroomde uitlaatbochten en witte LED knipperlichten. De BMW R 1200 GS Legend Edition, uiteraard voorzien van karakteristieke boxermotor is per direct leverbaar en kost 17.790 euro. Met de Legend Edition uitvoering loopt het klantvoordeel op tot bijna 3.500 euro. 

BMW_R1200RT

Speciaal voor de Nederlandse markt wordt de BMW R1200RT in een gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks in de fabriek voorzien van de lakkleur Lightgrey-metallic. Deze bijzondere kleur maakt de karakteristieke boxer tourmachine nog eleganter. Bovendien is exclusiviteit gegarandeerd en kent deze metallic lak geen meerprijs. 

Beide fietsen hebben in hun levensloop vele successen geboekt en staan nog steeds aan de top binnen hun segment. Ook afgelopen 5 jaar stonden beide modellen weer in de top van best verkochte motorfietsen in Nederland, de GS zelfs als koploper. Om dit te vieren, biedt BMW Motorrad nu unieke opties op deze succesnummers.