Zoeken

BMW lanceert F800GS Adventure

3 mei 2013
In navolging van de R1200GS heeft BMW haar GS-gamma uitgebreid met de nieuwe BMW F 800 GS Adventure. Dankzij een sterk op offroadgebruik georiënteerd design en een uitgebreide lijn accessoires, is dit volgens de Duitsers de ideale enduromotor voor lange en avontuurlijke tochten.

BMW F800GS_Adventure_01

Dat BMW met de vorig jaar vernieuwde F800GS een verdomd leuke fiets in huis heeft, daar waren we verleden jaar al achter gekomen tijdens ons vergelijk met de Tiger 800. De fiets is voorzien van het pittige twin-motorblok dat goed is voor een vermogen van 85 pk bij 7.500 toeren en een koppel van 83 Nm bij 5.750 toeren per minuut. Net als de BMW F 800 GS is de Adventure voorzien van een robuust en stijf stalen buizenframe. Ten opzichte van de standaard F 800 GS is het achterframe aangepast en verstevigd om een grote brandstoftank van 24 liter (8 liter meer dan de gewone F 800 GS) te kunnen herbergen.

De standaard zithoogte is 10 mm meer en komt daarmee op 890 mm. Met de optionele lage buddyseat -zonder meerprijs leverbaar- komt de zithoogte uit op 860 mm. Het rijklaargewicht bedraagt 229 kilogram. Nieuw is de offroadmodus, dat deel uitmaakt van een pakket waarin ook ASC geleverd wordt, waarmee het mogelijk is het tractiecontrolesysteem tijdens het rijden uit te schakelen. Ook is het beproefde Electronic Suspension Adjustment (ESA) op de Adventure leverbaar.

De BMW F 800 GS is standaard uitgerust met onder andere een hoog windscherm, brede enduro-voetsteunen, handkappen, een verstelbaar en versterkt rempedaal, motorbescherming en een bagagerek dat tevens de grotere brandstoftank beschermt. De BMW F 800 GS Adventure staat vanaf 15 juni bij de dealer en is leverbaar vanaf € 13.850. Net als alle BMW Motorrad motorfietsen wordt hij standaard geleverd met (uitschakelbaar) ABS.

BMW F800GS_Adventure_02

Launch Edition
BMW presenteert ter introductie een gelimiteerde ‘Launch Edition’ van de F 800 GS Adventure in de kleur Sandrover matt. Dit introductiemodel is voorzien van vele extra’s waaronder een boordcomputer, verwarmde handvatten, LED koplampuitbreiding, ESA, diefstalalarmsysteem, witte LED knipperlichten en een middenbok. Ook is de Launch Edition voorzien van ASC met Enduromodus, afsluitbare aluminium zijkoffers, een montageplaat voor een topkoffer en een BMW Motorrad Navigator Adventure navigatiesysteem inclusief houder en kabel. Deze zeer complete BMW F 800 GS Adventure Launch Edition is leverbaar vanaf € 16.990.