Zoeken

BMW K1600LT zescilinder gespot

17 juni 2010

 

Het Duitse motorblad Tourenfahrer heeft een eerste spionagefoto gepubliceerd van BMW's ophanden zijnde nieuwe zescilinder LT tourmotor. De motor was in de Verenigde Staten gespot door een alerte motorliefhebber.

BMW_LT_6.jpg

Het zag er in eerste instantie nog uit als een Kawasaki 1400 GTR, maar bij nader inzien bleek het de nieuwe zescilinder BMW LT te zijn waar momenteel bij de Duitsers hard aan wordt gewerkt. De alerte motorliefhebber maakte snel een foto en mailde deze naar de redactie van onze Duitse collega's van Tourenfahrer.

In de buurt van Los Angeles werden de motoren, waarvan de rijders Duits spraken, gespot. Volgens Tourenfahrer zou het de nieuwe goed ingepakte nieuwe zescilinder betreffen, waarvan het Concept 6 model afgelopen jaar op de EICMA in Milaan werd gepresenteerd.

De 55 graden voorover gekantelde motor zou een cilinderinhoud van 1.6 liter hebben en goed zijn voor een vermogen tussen de 160 en 170 pk met een koppel van 130 Nm dat al bij 2.000 geschikbaar moet zijn. BMW had bij de presentatie van de Concept 6 al aangegeven dat het eerste productiemodel dat gebruik zou gaan maken van de nieuwe zescilinder een tourmotor zou zijn.

Bron: Tourenfahrer