Zoeken

BMW F900S volgens Luca Bar

2 maart 2012
Hoewel de Duitsers in alle toonaarden ontkennen het 900cc motorblok van de nieuwe Husqvarna Nuda niet in eigen huis toe te zullen gaan passen, zou dat helemaal geen verkeerde gedachte zijn. Zeker niet als de nieuwe BMW er uit zou komen zien als dit F900S ontwerp van de Italiaanse ontwerper Luca Bar.

BMW_F900

Hij is goed bezig, die Luca Bar. De Italiaanse industriële ontwerper liet in het verleden niet vaak van zich horen, maar wist met enkele ontwerpschetsen wel akelig dicht bij een werkelijk nieuw model te zitten. In navolging van die andere Italiaanse ontwerper met veel vrije tijd heeft ook Bar tegenwoordig een eigen blog, waardoor er in de toekomst ongetwijfeld meer creaties uit zijn creatieve pen zullen vloeien.

Creaties als deze BMW F900S, wat de opvolger van de in 2006 gelanceerde F800S zou kunnen zijn. Als uitgangspunt van de nieuwe 900 nam Bar BMW's voor Husqvarna tot 900cc opgeboorde paralleltwin, die in een buizenframe à la de 800GS is gemonteerd. Van de F800 werden vervolgens de enkelzijdige achterwielophanging met riemaandrijving en de onder het zadel geplaatste tank overgenomen , terwijl de stroomlijn flink wat S1000RR DNA heeft meegekregen.

We moeten toegeven, zeker geen verkeerd idee van deze Bar, wat ons betreft mag de fiets door BMW zo in productie worden genomen.

Bron: Luca Bar Design