Zoeken

BMW Concept Roadster: Boxer-porno

28 mei 2014
Tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014 in Cernobbio dezelfde locatie waar het afgelopen jaar de R nineT werd onthuld, heeft BMW een waanzinnige streetfighter gepresenteerd die is gebaseerd op het bekende Boxer-tweecilinder motorblok.

BMW Concept Roadster

Wie twintig jaar geleden had durven voorspellen dat op de ontwerpafdeling van BMW waanzinnige motoren worden gecreëerd was waarschijnlijk per direct opgenomen iBMW Concept Roadster
BMW Concept Roadster BMW Concept Roadster
BMW Concept Roadster
n een kliniek, maar er is in Beieren veel gebeurd sinds die tijd. Niet alleen werd met de S1000RR vanuit het niets de lat in het supersport segment op een hoger niveau gelegd, daarnaast werden door de Duitsers waanzinnige concepten als de Concept 6 en de R nineT gepresenteerd, waarbij die laatste begin dit jaar bij de dealers in de showroom stond.

Dikke kans dat we het nu tijdens het Italiaanse Concorso d’Eleganza d’Este gepresenteerde Concept Roadster over niet al te lange tijd op straat tegen kunnen komen. Volgens de Duitsers vertegenwoordigt het concept namelijk d’de aspiraties van BMW Motorrad met betrekking tot toekomstige generaties van Boxermotor aangedreven roadsters. Met andere woorden: zo ziet de toekomst er volgens BMW uit.

Nog meer sterke kreten?
De protectoren op de cilinderkoppen zijn een indicatie dat de Concept Roadster onder extreme hellingshoeken door de bocht kan worden gejaagd, aldus BMW. Vorm en functie zijn volgens BMW op innovatieve wijze gecombineerd in een futuristische motor-spoiler, die niet alleen een aerodynamische functie heeft maar bovendien de nodige protectie moet bieden.

BMW Concept Roadster

Als er nu nog iemand is die durft te zeggen dat BMW duffe motoren maakt…