Zoeken

Binnenkort: introductie Triumph Street Triple R

31 oktober 2012
In de omgeving van het Spaanse Almeria werd onder perfecte weersomstandigheden de nieuwe Triumph Street Triple R aan de wereldpers voorgesteld. Een uitgebreide test van deze motor is binnenkort op Motorfreaks te lezen.

Triumph Street_Triple_R_2013_1078

Verscherp de styling, verbeter de stuureigenschappen, verhoog de funfactor en verlaag het gewicht. Dat waren de doelen die Triumph zich had bij de ontwikkeling van de 2013 Street Triple R had gesteld. De nieuwe Street Triple ziet er inderdaad een stuk scherper uit en is zes kilo lichter dan het huidige model, wat grotendeels voor rekening van het nieuwe uitlaatsysteem is gekomen.

Het naar beneden verplaatsen van het uitlaatsysteem is de massacentralisatie ten goede gekomen, evenals de gewichtsverdeling die nu iets naar het voorwiel is verplaatst. Hierdoor heeft de motor wel op het vlak van spontane wheelies ingeboet, maar dat is zeker niet ten nadele van de funfactor gegaan.

In totaal werden er in de prachtige bergachtige omgeving met hoogtes van 2.000 meter meer dan 230 kilometer met de Street Triple R geklokt. De volledige test is binnenkort op deze website te lezen.