Zoeken

Binnenkort: introductie Suzuki V-Strom

29 juni 2011
Het prachtige kustgebied van Kroatië is toneel van de introductie van de nieuwe Suzuki V-Strom, het inmiddels bijna een maand geteaste nieuwe model dat vorige week abusievelijk door Suzuki Japan wereldkundig werd gemaakt. Dat Suzuki veel gelegen is aan het nieuwe model was overduidelijk tijdens de presentatie, voorafgaand aan de testrit die morgen plaats zal vinden.

IMG_0021

We kunnen ons niet heugen dat we eerder tijdens een perspresentatie meemaakten dat door de verantwoordelijke PR manager excuses werden aangeboden richting de pers, maar dat was  het eerste wat Suzuki vertelde bij aanvang van de presentatie van de nieuwe V-Strom. Excuses omdat de informatie vroegtijdig via het internet was uitgelekt.

Hoewel de Japanse goede man dat nog recht probeerde te praten met een 'maar nu hebben we de juiste informatie' bleek de presentatie niet veel meer informatie op te leveren dan dat al via het internet was uitgelekt. En dat betekent een nieuwe V-Strom die een niet alleen van een nieuwe jas is voorzien, maar die bovendien een paar pk sterker is geworden, 10% zuiniger moet zijn en bovendien flink wat kilo's lichter is geworden.

IMG_0016
Het lijkt altijd wel een wereld van glitter en glam, maar het is in werkelijk gewoon werken, keihard werken, dat leven van een motorjournalist.

Morgen heeft Suzuki voor ons een testrit van ruim 350 kilometer uitgezet, maar als de fiets net zo goed rijdt als hij er in werkelijkheid uitziet dan zullen dat 350 aangename kilometers worden. Een uitgebreid verslag van deze introductie zal binnen niet al te lange tijd op deze website te lezen zijn.