Zoeken

Binnenkort: introductie MV Agusta Rivale

25 oktober 2013
Met de Rivale heeft MV Agusta de derde telg uit de driecilinder familie gelanceerd. In het warme en zonnige zuiden van Frankrijk maakten we kennis met de fiets, die heel erg veel overeenkomsten met Ducati's eerste Hypermotard bleek te hebben, maar in MV traditie géén katje is dat zonder handschoenen kan worden opgepakt.

MV Agusta_Rivale_2014_4MC0306

Killing a mosquitoe with a hand grenade, dat is hoe de nieuwe MV Agusta Rivale zich misschien nog wel het best laat samenvatten. Het van de Brutale 800 overgenomen motorblok levert zijn 125 paarden op een behoorlijk agressieve manier en weet al heel snel de beperkingen van z'n rijder te ontmaskeren.

Tel daar een rijwielgedeelte à la Ducati Hypermotard bij op een een voorvork die weliswaar redelijk stug aanvoelt, maar in knaltempo snel onder het geweld van de geweldige Brembo Monoblocs zal bezwijken, en je hebt de ideale ingrediënten voor een fiets waarop het in eerste instantie best goed vertoeven is, tot het moment dat je pushen gaat en je je kop er heel erg goed bij zult moeten houden.

Tot aan de lunchstop was de Rivale dan ook in bijna alle aspecten overkill en leek het alsof we maar geen vrienden wilden worden, maar nadat de vering voor flink wat stugger en achteren juist wat losser was gezet kregen we veel meer rust in de tent en knapte de Rivale aanzienlijk op, waardoor alsnog een behoorlijk tempo kon worden ingezet.

Een uitgebreide test van de Rivale is binnenkort op Motorfreaks te lezen, maar voor wie niet wachten wil is aanstaande weekend het Rivale demo-weekend bij nagenoeg alle MV Agusta dealers.