Zoeken

Binnenkort: introductie Honda CB1100

22 januari 2013
Na enkele jaren geleden succesvol in Japan op de markt te zijn gezet zag de Honda CB1100 verleden jaar op de Intermot in Keulen haar Europese levenslicht. Peter Aansorgh reisde voor ons naar het zonnige Valencia af om Honda's nieuwe retro-fiets aan een eerste test te onderwerpen.

Honda CB1100_LA_98601

Sinds z'n eerste presentatie op de 2007 Tokyo Motorshow, destijds nog als prototype, is er veel om de CB1100 te doen geweest. De motor, die sterk is gebaseerd op de CB750 Four - hét icoon van Honda in de jaren '70 van de vorige eeuw, werd ondanks de lovende reacties in eerste instantie drie jaar later alleen in Japan op de markt gezet, waarbij Honda ten stelligst tegensprak de motor buiten Japan te gaan vermarkten.

Tot de motor het afgelopen jaar op de Intermot in Keulen werd gepresenteerd en door Honda het nieuws werd bevestigd dat de motor na lang zeuren toch in Europa zou worden uitgebracht. De presentatie bevestigde het vermoeden, daar de motor enkele maanden eerder al in Oostenrijk tijdens testwerkzaamheden was gespot.

Exact drie jaar na z'n introductie op de Japanse markt ging Peter Aansorgh voor ons naar het warme Spanje, waar de CB1100 aan de wereldpers werd voorgesteld. Een uitgebreide test van Honda's nieuwe retrobike is binnenkort op Motorfreaks te lezen.