Zoeken

Binnenkort: introductie BMW R NineT

4 februari 2014
Terwijl wij in Nederland de winterse kou trotseerden met de nieuwe R1200RT en GS Adventure, waren onze Duitse collega's naar het voor de verrassing eens zonnige Spanje afgereisd, waar door BMW de R NineT werd voorgesteld. Een uitgebreide test van BMW's nieuwe retro-klassieker zal binnenkort op Motorfreaks te lezen zijn.

BMW NineT_2014

Negentig jaar heeft het geduurd, voordat BMW door had dat er een serieuze markt voor retro-klassiekers is. Of om precies te zijn: vijfentachtig jaar, want het was het jaar 2008 dat door BMW op de EICMA in Milaan de Lo-Rider werd gepresenteerd, het vette prototype waar deze R NineT van is afgeleid.

De reacties op de Lo-Rider waren ronduit positief, maar in huize BMW wist men niet hoe dit prototype in een concreet model kon worden omgezet. Dat antwoord kwam van de motorrijder zelf, die steeds meer zijn supersport inruilt voor een fiets die klassiek oogt maar wel over een hedendaags rijwielgedeelte beschikt.

Hoewel de R NineT op het oog wel heel veel overeenkomsten met Moto Guzzi's Griso heeft, is de fiets origineel genoeg om als een échte BMW retro-klassieker door het leven te gaan. Een uitgebreide test van de R NineT zal binnenkort op Motorfreaks te lezen zijn.