Zoeken

Binnenkort: introductie Aprilia Caponord 1200

22 maart 2013
Op het zwaar regenachtige Sardinië is deze week door Aprilia de nieuwe 2013 Caponord gepresenteerd. Een introductie die leek uit te draaien op de zoveelste verregende launch, tot de fotografen waren vertrokken en wij dankzij het ruime vliegschema de nieuwe reis-enduro toch nog flink aan de tand konden trekken. Een uitgebreide test van de fiets is binnenkort hier op Motorfreaks te lezen.

Aprilia 2013_Caponord_AC1_7166

Het is of de duvel ermee speelt, maar we hebben nog nooit zoveel regen gehad als het afgelopen jaar. En niet alleen met testen in eigen huis, ook het normaal gesproken altijd zonnige zuiden van Europa was het afgelopen jaar verre van regenvrij. Zo ook op Sardinië, waar vorige week de weersvoorspelling voor deze week nog koek en ei leek te zijn, maar waar Pluvius uiteindelijk besloot om toch maar weer wat regenwolken open te trekken.

Nadat de fotografen waren vertrokken klaarde de lucht echter helemaal op, waardoor we toch nog met mooi weer werden verwend. Het nog resterende deel van de route was echter van korte duur, maar na kort overleg met Aprilia kon alsnog op eigen gelegenheid met de Caponord worden gestuurd. Wat de uiteindelijke bevindingen van de Aprilia's nieuwe dikke allroad alleen maar ten goede zijn gekomen. Per slot van rekening weten we nu hoe de fiets onder droge én kletsnatte weersomstandigheden zich gedraagt.

Een uitgebreide test van de nieuwe Aprilia Caponord is binnenkort hier op Motorfreaks te lezen.