Zoeken

Bimota lanceert DB8

16 januari 2010

Daar waar iedereen een naakte versie van de DB7 had verwacht, heeft het Italiaanse Bimota voor 2010 uit een heel ander vaatje getapt. Nieuw voor komend modeljaar is namelijk de DB8, een goedkopere versie van de DB7.

Bimota_DB8_01.jpg

Met de komst van de DB8, die werd ontwikkeld op basis van het 1198 Ducati Testastretta motorblok, wil Bimota het merk meer toegankelijker gaan maken voor het brede publiek. Bimota_DB8_02.jpgOm dat te realiseren moest vooral een prijstechnisch strakke fiets worden neergezet, wat betekende dat concessies moesten worden gedaan op het gebied van exclusiviteit.

Geen carbon plaatwerk dus voor deze DB8, maar 'gewoon' plastic zoals het ook op 'normale' supersports is terug te vinden. Geen Titanium uitlaat dus, maar een gewoon spalen exemplaar. En geen carbonfiber subframe, maar een aluminium variant.

Daarnaast werd concessies gedaan op het gebied van vering, door toepassing van minder exclusieve (en dus dure) componenten. De motor zal worden aangedreven door het vierkleps Ducati 1198 Testastretta motorblok, goed voor een vermogen van 170 pk.

De DB8 moet in Italië ongeveer 23.000 Euro gaan kosten, voor de Nederlandse markt kan daar dan nog de gebruikelijke BPM bij worden opgeteld. De Italianen verwachten voor 2010 zo'n 250 motoren te kunnen gaan afzetten.