Zoeken

Bimota HB4 Moto2 racer te koop

12 april 2010

Altijd al een échte Grand Prix racer willen hebben voor een betaalbare prijs? De Duitse Bimota, MV Agusta en Cagiva dealer Motorrad Hertrampf heeft op internet de HB4 Moto2 racer te koop aangeboden voor 'slechts' 169.000 Euro.

Bimota_HB4.jpg

Toegegeven, met een 19e en 41e (laatste) plaats op de startgrid had Bimota haar rentree in de Grand Prix motorsport beter voorgesteld, maar dat zal de echte motorsport liefhebber met goed gevulde knip waarschijnlijk een worst wezen. Die zal waarschijnlijk veel meer waarde hechten aan de exclusiviteit van de fiets, die slechts door twee teams met elk één rijder (het Maquinza-SAG Team met rijder Bernat Martinez en het Thai Honda PTT Singha SAG team met Ratthapark Wilairot) in de Moto2 wordt ingezet.

De Bimota HB4 Moto2 racer, die door de dealer op internet te koop is aangeboden, kan de jouwe zijn voor nog minder dan de gemiddelde Nederlandse huizenprijs, € 169.000 excl. B.T.W. Voor dat geld krijg je een échte Moto2 racer die is voorzien van alle lekkere racespullen die je op een échte Italiaan zou mogen verwachten. De échte 600cc Honda Moto2 racemotor krijg je er echter niet bij, de 145 pk sterke 600cc Honda krachtbron komt ditmaal uit het huis van de Duitse tuningspecialist HPC-Power.

Je zult wel even geduld moeten betrachten, de Moto2 racer zal alleen bij opdracht worden gebouwd. Na een aanbetaling zal het ongeveer tien weken duren voordat de fiets is opgebouwd en kan worden uitgeleverd. De Bimota HB4 is voorzien van Ohlins TTX achtervering en Paioli UPSD voorvork, Zard uitlaatsysteem, Brembo Racing Motoblocs, traction control, launch control en nog meer lekkere Grand Prix goodies.

Bij de prijs inbegrepen zitten ook nog een drietal circuitdagen inbegrepen, waarbij de motor door twee raceengineers van HPC-Power helemaal op de klant zal worden afgesteld. Rijwielgedeelte, traction control en het motormanagement zullen dan perfect op de wensen van de rijder worden aangepast.

Mocht je interesse hebben, dan kun je contact opnemen met het in Nordhorn gevestigde Motorrad Hertrampf.