Zoeken

Benelli lanceert TnT899 en TnT1130 Century Racer

30 oktober 2010

Ter viering van hun 100-jarig jubileum gaat Benelli het volgend jaar twee anniversary modellen lanceren, de TnT 899 Century Racer en TnT 1130 Century Racer. De twee nieuwe modellen zullen de komende week op de EICMA in Milaan hun opwachting gaan maken.

Benelli_TNT1130_Century_Racer_1.jpg

Het wil de laatste jaren maar niet vlotten met Benelli, dat sinds de overname door het Chinese QianJiang nog niet de doorstart heeft kunnen maken wat het graag zou hebben gezien. Maar daar moet, als we de Italianen mogen geloven, het volgend jaar verandering in gaan komen. Speerpunt voor 2011 is het terugwinnen van vertrouwen in de markt, het dealernetwerk en de after sales service. Benelli_TNT1130_Century_Racer_2.jpgTegelijkertijd gaat Benelli, in samenwerking met het Chinese moederbedrijf, starten met de ontwikkeling van nieuwe motorfietsen en scooters, die over twee jaar zullen worden gelanceerd.

Benelli wil dit realiseren door reorganisatie van het bedrijf, zowel voor wat betreft personeel als interne procedures, kwaliteitscontrole en de ontwikkeling van de complete range. Daarvoor werd dit jaar al de Italiaan Claudio Consonni, voormalig Technical & General Managing Director bij Yamaha Motor Italy, aangetrokken. Zijn taak is het van Benelli weer een gezond bedrijf te maken dat klaar is voor de komende 100 jaar.

Ter viering van het 100-jarig bestaan heeft Benelli het komende jaar twee speciale modellen in petto, de TnT899 en TnT1130 Century Racer. Veranderingen ten opzichte van de standaard modellen zijn onder andere een speciale 'centenary' kleurstelling, die het groen van Benelli's racefietsen in een moderne interpretatie vertegenwoordigd, de introductie van het klassieke Benelli logo van de jaren '60 van de vorige eeuw, in geel gekleurde achterveer en kleppendeksel, een vernieuwd 'alcantara' zadel en een afdekkap voor de duozit.

Technisch gezien hebben beide van nieuwe motormappings voorziene fietsen nu een compleet instelbare 50mm Marzocchi voorvork gekregen en zijn ook de remmen onderhanden genomen met nu Brembo radiale remklauwen (geen monoblocs) en Braking Wavedisks (320mm voor en 240mm achter). De TnT1130 Century Racer krijgt daarnaast aangepast fram die de sportiviteit van de fiets moet onderstrepen en een compleet instelbare Sachs monoshock. De Century Racers zijn leverbaar vanaf maart 2011.