Zoeken

Benelli lanceert BN600 naked

9 november 2012
Wij weten niet beter of het merk is op sterven na dood, maar Benelli weet elke keer weer op de EICMA in Milaan te verrassen. Dit jaar zal het doek worden gelicht van deze BN600, die vlak voor de beurs al wereldkundig is gemaakt. De BN600 lijkt verdomd veel op de eerder gelanceerde BJ600GS, die voornamelijk voor de Aziatische markt werd gebouwd.

Benelli 2013_BN600

Indrukwekkend zijn de cijfers van de Benelli BN600 niet, de motor wordt door Benelli opgegeven voor een vermogen van 82 pk bij 11.500 toeren en een koppel van 51 Nm bij 10.500 toeren per minuut. Voor wat betreft het design lijkt de BN600 een regelrechte kopie van de Aprilia Shiver; bij de triangelvormige hooggeplaatste einddempers, het frame en de achterbrug zijn wel heel erg veel overeenkomsten terug te vinden.

Aan de voorkant is de BN600 van een 50 mm upsidedown voorvork voorzien, aan de achterkant is - net als bij de Shiver - de monoshock langs de zijkant geplaatst. Over ABS wordt door Benelli met geen woord gerapt, wel dat voor 320 mm remschijven met radiale remklauwen zijn toegepast.

Volgens Benelli zal de motor competitief worden geprijsd, maar of dat voldoende zal zijn om de motor met specs van 20 jaar oud aan de man te brengen is de grote vraag. Wij denken dat het een leuke poging is van Benelli's Chinese moederbedrijf Qianjiang om in Europa vaste voet aan de aarde te krijgen.