Zoeken

Benelli Due eindelijk in productie?

18 december 2011
Benelli heeft aangekondigd de Due 750 het volgend jaar in productie te willen gaan nemen. Liefhebbers van de Italiaanse twin, die al in 2006 op de Intermot in Keulen voor het eerst aan het grote publiek werd getoond, zullen echter nog steeds hun geduld moeten betrachten, de motor zal vooralsnog eerst in China op de markt worden gezet.

Benelli_Due_750

Na enkele jaren van radiostilte heeft Benelli op de EICMA van Milaan weer van zich laten horen, maar ondanks de positieve berichtgeving van de Italianen zelf blijven we vooralsnog sceptisch voor wat betreft de lancering van nieuwe modellen. Al in 2006 werd de destijds nog Due 756 genoemde paralleltwin aan het grote publiek getoond op de Intermot in keulen.

Was het destijds slechts een prototype, twee jaar later prijkte de motor opnieuw op de EICMA in Milaan en wist men ons te vertellen dat de motor écht in productie zou gaan komen, in 2010. Het daarop volgende jaar werd de Due 756 zelfs meerdere malen tijdens testwerkzaamheden gespot, maar uiteindelijk werd door de Italianen toch de productie uitgesteld.

In een gesprek met het Canadese Motorcyclist weet CEO Yan Haimei van Benelli's Chinese moederbedrijf Qianjiang echter te vertellen dat de definitieve 750cc versie van de Due na enkele jaren vertraging eindelijk in productie zal worden genomen. Volgens Haimei zal de Due in Italië worden gebouwd, maar zal de verkoop als eerste in China worden opgestart. Daarna zullen de Europese en andere markten gaan volgen.

Klinkt dus positief, ware het niet dat de definitieve versie nog eind dit jaar zou worden gepresenteerd. En met veel bedrijven nu al dicht voor de komende kerstdagen zien we dat niet meer gebeuren. En dus blijven we ons vraagtekens stellen bij de goede bedoelingen van Benelli.


Bron: Motorcyclist online