Zoeken

Arie Vos volbrengt missie in Doha

14 november 2011
Team Van Zon Boenig Motorsportschool Penz RT, met onder andere Arie Vos, is als tweede geëindigd in de Endurance World Cup 2011. Helaas zorgde een tekort aan benzine al snel ervoor dat een topklassering onhaalbaar was. Zelfs met nog een aantal uur te gaan. Daarom was Vos na afloop van de 8 uur van Doha niet tevreden met de achttiende plaats in het algemeen klassement en de zevende positie in de Superstock-klasse, zoals de Endurance World Cup meestal genoemd wordt.

arie_vos
Foto: Toni Börner

De Labour Force Racing-coureur startte zeer goed en kon in het begin de rijders uit de veel snellere Superbike-klasse prima bijhouden, iets dat de zesvoudig Nederlands kampioen tijdens de trainingen ook had laten zien. Nadat ruim een half uur verloren werd doordat de BMW S1000RR zonder benzine kwam te staan, gaven Vos en teamgenoten Grégory Fastre en Michal Filla niet op en deden we ze konden. Vooral Vos was zeer snel onderweg met constante rondetijden van 2.02, 2.03. De Ossenaar wist zelfs de snelste rondetijd te noteren in de Stock-klasse. Jammer genoeg zorgde dit niet voor het zo gehoopte resultaat, namelijk een podiumplaats.

Arie Vos:
Ik heb een dubbel gevoel. Het team heeft mij, na de blessure van Werner Daemen, binnengehaald om de tweede plaats in het Superstock-klassement te pakken. Die missie is geslaagd. Maar ik had dat heel graag met een podiumplaats gedaan. Helaas werd al snel duidelijk dat die eindklassering er niet in zat. Zonde, want op een gegeven moment waren we zelfs 2,5 seconden sneller dan de rest van onze klasse. Ook Grégory en Michal hebben alles geven.


Ik kon de hele race super constante tijden rijden. Als ik al een keer een 2.04 reed, kwam dat altijd doordat ik in verkeer vast zat. Het team is erg tevreden met het resultaat en daarnaast zeer tevreden over mij. Verder kreeg ik ook in het rennerskwartier zeer veel positieve reacties. Dat geeft mij een goed gevoel en zorgt er toch voor dat dit een mooie afsluiting is van een ongelooflijk jaar. Vanaf deze plaats wil ik iedereen bedanken die mij dit seizoen gesteund heeft, op welke manier dan ook. Het was fantastisch!