Zoeken

Aprilia vernieuwt RSV4 Factory voor 2013

4 oktober 2012
Net als Ducati heeft ook Aprilia het grote nieuws voor 2013 voor de EICMA in Milaan bewaard, maar op de Intermot in Keulen werd wel het doek gelicht van de nieuwe RSV4 Factory, die voor het komende seizoen een eerste update heeft gekregen.

01_RSV4_ABS_Biaggi

Meest ingrijpend verschil met het huidige model is de toepassing van een volgens Aprilia geavanceerd multimap sport ABS systeem, wat in feite hetzelfde Brembo ABS systeem is als Ducati het afgelopen jaar op de Panigale introduceerde. Daar is het voor wat betreft de vernieuwingen echter niet bij gebleven, Aprilia heeft ook het vermogen van de 1000 cc V4 vergroot naar nu 184 pk (was 180 pk) en een koppel van 117 Nm (was 115 Nm) bij iets hoger toerental van nu 10.500 tpm.

Daarnaast is ook het APRC systeem volgens Aprilia verbeterd en is de inhoud van de benzinetank vergroot en claimt Aprilia dat de ergonomie is verbeterd, hoewel niet werd verteld waarmee dat moet zijn gerealiseerd. Die grotere benzinetank is trouwens geen overbodige luxe, maar we hadden liever gezien dat Aprilia iets aan dat belachelijke verbruik van 1 op 9 had gedaan.