Zoeken

Aprilia vernieuwt Dorsoduro 1200 voor 2012

8 november 2011
Nog maar koud op de markt heeft Aprilia besloten de Dorsoduro 1200 voor het komende seizoen al onderhanden te nemen. Groot zijn de veranderingen niet, maar volgens Aprilia nét groot genoeg om de fiets meer onderscheidend te maken ten opzichte van z'n kleinere broer.

Aprilia_Dorsoduro_1200_2012

Eerlijk gezegd moesten ook wij even het beeldmateriaal van het huidige model erbij pakken om de verschillen te kunnen zien. Meest in het oog springend is de nieuwe kleurstelling, die de motor een flink stuk sportiever maakt. Verder is de fiets nu voorzien van een kleine bellypan, die het motorblok beter tegen weersinvloeden beschermt. Hiervoor moest wel het uitlaatsysteem worden aangepast, waarvan de voorste uitlaatbocht nu meer naar de zijkant is verplaatst.

Het andere verschil zit 'm in het zadel, dat naast een andere vormgeving nu ook is voorzien van een bandje om visueel een plaats voor de duopassagier te creëren. Motorisch is de fiets ongewijzigd gebleven, en dat betekent een vermogen van 130 pk bij 8.700 toeren en een koppel van 115 Nm bij 7.200 toeren per minuut, ride-by-wire, drie verschillende mappings en een 3-standen traction control.