Zoeken

Aprilia V4 Street: Tuono met een Franse slag

28 april 2011
De langverwachte naakte uitvoering van Aprilia's RSV4 superbike, de Tuono V4R, is nog maar koud door de Italianen geïntroduceerd of de fiets is al door een Franse Aprilia dealer onderhanden genomen. De tot V4 Street gedoopte fiets is echter alles behalve een geslaagd ontwerp, en is bovendien met een prijskaartje van € 19.999 een flink stuk duurder dan de originele fiets.

Aprilia_V4R_Street

Waren we tijdens de presentatie van de Tuono V4R het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan meteen onder de indruk van dit 162 pk sterke monster, Aprilia_V4R_Street_2dat kan niet worden gezegd van deze door het Franse Paris Nord Moto ontwikkelde V4 Street versie. De kenmerkende neus met twee naast elkaar geplaatste koplampen à la RSV4 werden ingeruild door een enkele koplamp die van de Shiver 750 lijkt te zijn weggekaapt (maar het zou net zo goed van een Buell 1125Rs of Suzuki GSR750 kunnen zijn) maakt de fiets alles behalve agressief en sportief.

Naast het oubollige neusje met aangepaste Ram-air luchtinlaten en ditto zijpanelen hebben de mannen bij Paris Nord Moto de fiets verder volgehangen met Rizoma aftermarket spullen en is de standaard einddemper vervangen door een exemplaar uit de Zard catalogus. Voor deze naar onze bescheiden mening totaal mislukte metamorfose moet bij de Franse dealer bovendien € 5.000 méér worden betaald dan de in Frankrijk € 14.999 kostende Tuono V4R APRC.

We hebben het altijd al gedacht: rare jongens, die Fransen.

Bron: Paris Nord Moto