Zoeken

Aprilia SR Max 300

4 juli 2011
Inhoudsopgave
Aprilia SR Max 300
technische gegevens

Aprilia_SR300_Max

We laten het persbericht even aan het woord:

Hij heet SR Max en belichaamt de nieuwe Aprilia scooter, die de racedivisie van de Piaggio Group heeft ontwikkeld voor het segment van de Grand Touring, de GT. De SR Max is er voor de 300 cc klasse en brengt de sportieve inborst van Aprilia op de openbare weg voor rijgenot in zijn puurste vorm.

De prestaties en inhoudelijke pit van de producten uit Noale worden in de Aprilia SR Max in GT-stijl gegoten: een nieuwe scooter, geïnspireerd door de racewereld, zodat topprestaties en veelzijdigheid logisch zijn.

De SR Max valt bij de eerste aanblik enorm op: agressief vormgegeven met strakke lijnen en zonder enige ruimte voor twijfel rechtstreeks afkomstig uit de sportieve stal van Aprilia. De scooter springt er overtuigend uit, vooral door zijn unieke stijl en bijna explosieve vorm.

Het compacte, maar lichte front geeft ruimte aan een esthetisch en tegelijk dynamisch verlichtingsblok. Tussen de twee koplampen bevindt zich een dunne, metalen en zilverkleurige grille. De eenvoud van de vorm ervan geeft de Aprilia SR Max 300 cc een bijzonder energieke uitstraling. De grafische omgeving van de verlichting en de luchtinlaten creëren een contrast met de verschillende kleuren van de scooter, vooral op het scherm voor. Het geeft de SR Max zijn hoogst elegante en onmiskenbare stijl.

De slanke en scherpe staart benadrukt de explosiviteit van de achterkant en laat geen twijfel bestaan over de soepele prestaties waartoe deze scooter in staat is. De zilver gespoten onderzijde, fors maar tegelijkertijd in de juiste proportie, benadrukt die uitstraling.

Het zadel heeft twee kleuren en is gefabriceerd van een hoogste ergonomisch sportief weefsel: het biedt lendensteun voor de berijder en garandeert comfort onder alle omstandigheden. De achterpassagier beschikt over twee veilige handvaten in het zadel.

De Aprilia SR Max is geschikt voor alledaags gebruik, maar ook ontworpen voor opwindende lange trips. De 300 cc motor zorgt voor hoogstaande motorische kwaliteiten en imposante rijeigenschappen. De nieuwe Italiaanse scooter beschikt over een overbemeten ophanging met voor een hydraulische schokdemper met conventionele 35 mm-telescoop en achter twee drievoudig instelbare schokdempers met schroefveren, die zorg dragen voor een optimale rijbalans van de opvallende tweewieler.

De motor vormt het sterke hart van de Aprilia SR Max. De eencilinder vloeistofgekoelde viertakt 300 cc met vier kleppen is uitgerust met elektronische injectie en heeft een vermogen van 22 pk bij een toerental van 7.250 tpm. Vermogen en motorkoppel vormen de absolute top in dit segment en zorgen voor een zeer vlotte acceleratie en snelle reactie op bewegingen van de gashendel. De (overvierkante) boring van 75 mm en de slag van 63 mm zijn verantwoordelijk voor een indrukwekkend koppel van 23 Nm bij 6000 toeren. Dat staat borg voor een perfecte vermogensontwikkeling en een zeer vlotte acceleratie.

Aprilia SR Max 300 is leverbaar in de twee klassieke kleurenschema’s Nero Aprilia en Bianco Glam,

De Aprilia SR Max is uiterst scherp geprijsd en heeft een prijskaartje van € 4.650,00