Zoeken

Aprilia RSV4: traction control in 2011?

29 juni 2010

We zeiden het al, met de zomer is ook het silly season weer in alle hevigheid losgebarsten. Laatste gerucht komt uit Italiaanse hoek en betreft Aprilia's RSV4, die voor modeljaar 2011 van traction control zal worden voorzien.

Aprilia_RSV4R_action_2.jpg

Daar waar Aprilia's concurrenten BMW, Ducati en MV Agusta in het exclusieve segment haar modellen wél van traction control hebben voorzien is Aprilia het enige merk die deze optie bij haar RSV4 supersport niet kan aanbieden. En dat is volgens het Italiaanse omnimoto precies de reden waarom Aprilia dit voor het komend modeljaar zal gaan introduceren.

De introductie van traction control bij de 180 pk sterke 65 graden V4 zal gelijk vallen met de introductie van de nieuwe Tuono V4, die recentelijk nog was gespot tijdens testwerkzaamheden en naar verluid dit jaar nog op de EICMA in Milaan zal worden gepresenteerd. Het nieuwe Aprilia TC zou ook op de Tuono worden toegepast.

Naast traction control spreekt Omnimoto tevens over een ophanden zijnd ABS systeem, alhoewel het nog onduidelijk is of de nieuwe RSV4 van dit ABS systeem zal worden voorzien. In navolging van ABS op de Dorsoduro, Shiver en Mana zou het nieuwe ABS systeem wel op de Tuono worden gemonteerd.

Of Aprilia de RSV4 inderdaad in die richting zal gaan ontwikkelen, daarvoor zullen we moeten wachten tot de EICMA in Milaan, maar het is wel duidelijk dat BMW met de S1000RR op dat gebied met een instelbaar traction control en race-ABS wél een trend heeft gezet.

Bron: Omnimoto