Zoeken

Aprilia RS4 krijgt quickshifter

25 mei 2011
Toegegeven, in Nederland zullen er geen karrenvrachten vol van worden verkocht, maar toch is het een lekker ding. En nu nóg lekkerder, want Aprilia's RS4, de viertakt opvolger van de -rond de middenlandse zee- populaire RS125, zal in navolging van de RSV4 leverbaar worden met een heuse quickshifter. Om nóg meer een Grand Prix gevoel te kunnen beleven.

Aprilia_RS4_2011_1

Hoewel 125cc's in ons eigen kikkerlandje verre van populair zijn dragen wij deze fietsen een warm hart toe. Tijdens de -helaas- spaarzame momenten dat wij op de redactie een 125cc motor ter beschikking hadden waren we elke keer weer aangenaam verrast hoe ontzettend leuk het is om op zo'n lichte motorfiets te rijden. Genoeg vermogen om op de dijk je rijbewijs kwijt te kunnen raken, en daarbij zo enorm licht en wendbaar dat je menig vette supersport met gemak het nakijken zult kunnen geven.

Dat Aprilia het 125cc segment nog steeds erg serieus neemt blijkt uit de dit jaar gelanceerde RS4, die qua design als twee druppels water is met zijn grote broer, de RSV4. Liefhebbers van tweetakten hoeven trouwens niet bang te zijn, Aprilia zal naast de RS4 -voorlopig- de RS125 in het gamma blijven houden. Naast een vette 41mm upside-down, een modern LCD display en een onder het carter geplaatste uitlaat doet de RS4 technisch gezien al niet onder voor de 'echte' fietsen, maar Aprilia is nog een stap verder gegaan door de op de RSV4 APRC geïntroduceerde quickshifter ook op de RS4 als optie aan te brengen.

Aprilia_RS4_2011_2

Hoeveel de quickshifter moet gaan kosten is vooralsnog niet bekend, maar deze zal ergens rond de € 100 zijn.