Zoeken

Aprilia RS 660: nieuw tijdperk voor Aprilia

5 november 2019
Een jaar nadat het prototype op de EICMA in Milaan de show stal heeft Aprilia de nieuwe RS600 in productievorm gelanceerd. De 660 twin luidt een nieuw tijdperk in voor Aprilia, het vormt de basis van een nieuwe generatie motorfietsen met de RS 660 als eerste telg.

 

Het supersport segment mag sinds de kredietcrisis volledig zijn ingestort, maar dat komt meer doordat de eenliter supersport zover is doorontwikkeld dat je er op straat geen klap meer aan hebt (buiten de poch- en hebfactor dan) en er dientengevolge een enorm prijskaartje aan hangt dan dat het concept supersport niet meer tot de verbeelding spreekt. 

Wij vinden 't nog steeds supervet, maar zien toch liever iets dat nog wel te behappen en bovendien ook betaalbaar is. 

Gelukkig voor ons komt er bij Aprilia een nieuwe generatie lichte, krachtige motorfietsen aan, gecreëerd rond een volledig nieuwe technische basis, met de 660 cc paralleltwin als uitgangspunt. Aprilia grijpt terug naar een middenklasse motor. Die krijgt een duwtje in de rug met elektronica en technologie van de Aprilia Racing-afdeling, om dagelijkse ritten opnieuw aangenaam en plezierig te maken. De eerste telg van deze gloednieuwe generatie Aprilia-motorfietsen is de RS 660.

De Aprilia RS 660 is een antwoord op de vraag van een nieuwe generaties motorrijders, die op zoek is naar leuke, aangename, vlot te sturen motorfiets en die je weten te prikkelen op de weg en tijdens een occasioneel uitje op het circuit. De motorfiets geeft een nieuwe invulling aan het concept 'sportsmotor' door een uitstekende weight / power ratio na te streven. Het resultaat is een opwindende motorfiets die voor iedereen toegankelijk is.

De RS 660 is bedoeld om jonge Aprilia rijders te begeleiden op hun groeipad als motorrijders: van de instapmotorfietsen zoals de RS4 tot het V4-gamma met de Tuono en de RSV4 als de ultieme Hypernaked en Supersport.

Voor het eerst in deze categorie biedt een nieuwe motorfiets een premium design en een technische invulling die voortbouwen op de ervaring van Aprilia in competities op het hoogste niveau voor meer rijplezier op de weg, gecombineerd met de briljante prestaties van de 660 cc twin, die tot 100 pk levert. 

De perfecte formule voor ultiem rijplezier is helemaal af door het rijklaargewicht te beperken tot amper 169 kg, cijfers die het karakter van deze nieuwste generatie Aprilia's perfect illustreren. Niet alleen heeft de RS 660 dus plenty vermogen, hij is ook nog eens lekker licht en ziet er waanzinnig geil uit. 

En alsof dát nog niet genoeg is, heeft Aprilia de RS 660 ook nog eens met de fantastische APRC elektronica uitgerust, dat uit ATC tractiecontrole, AWC wheeliecontrole, ACC cruise control, AQS quickshifter, AEB Engine Brake en AEM Engine Map (ofwel rijmodi) bestaat. Vijf verschillende rijmodi om precies te zijn, waarvan er drie voor rijden op straat zijn bedoelt. Oh ja, uiteraard is ook bochten-ABS standaar doorzien.