Zoeken

Aprilia past APRC toe op 2013 Caponord 1200

26 maart 2012
Ze zijn een tijdje onzichtbaar geweest in het populaire allroad segment, maar het lijkt erop dat Aprilia het volgend jaar keihard terug wil gaan slaan. De 2013 Caponord 1200, waarvan tijdens dealermeetings in Europa en de Verenigde Staten een prototype werd getoond, zal namelijk met het complete Aprilia elektronica pakket worden uitgerust.

Aprilia_Caponord_2013

De Aprilia Caponord 1200 is een afgeleide van de onlangs opnieuw geïntroduceerde Dorsoduro 1200, waarvan det rijwielgedeelte en de 130 pk sterke V-Twin lijken is overgenomen. Volgens onze collega's van het Amerikaanse Motorcycle gaat Aprilia met de Caponord echter veel verder dan met de Dorsoduro, door het compete APRC elektronica pakket op de fiets toe te passen.

Dat betekent traction control, wheelie control, launch control en een quickshifter, en daar is het volgens Motorcycle niet bij gebleven. Te verwachten is namelijk dat Aprilia de Caponord 1200 ook van ABS en elektronisch instelbare vering zal voorzien. Met die elektronische vering, die door Aprilia tot 'Electronic Dynamic Dampening'  is genoemd, opent Aprilia de aanval op Ducati, dat met de Multistrada 1200 hier een wereldprimeur mee had.

Bron: Motorcycle.com