Zoeken

Aprilia lanceert RSV4 Factory en Tuono V4 Factory SE-09 SBK

15 april 2024
Het afgelopen weekend was het Circuit of the Americas in Austin toneel voor de derde ronde van de MotoGP. Reden voor Aprilia om daar twee unieke modellen te presenteren: de RSV4 Factory en Tuono V4 Factory SE-09 SBK, ter viering van de allereerste overwinning in het WorldSBK in 2009.

Wat de link is tussen de allereerste overwinning van Aprilia in het WorldSBK en COTA is ons niet helemaal duidelijk, maar ze zullen d'r bij Aprilia vast een goede reden voor hebben gehad om in Texas het heugelijke feit te vieren dat Max Biaggi op 26 juli 2009 Aprilia haar allereerste overwinning in het WorldSBSK gaf en daarmee geschiedenis schreef, wat over 3 maanden en elf dagen exact 15 jaar geleden is.

De overwinning van Biaggi was de start van een zeer indrukwekkend verhaal, dat maar liefst 7 wereldtitels opleverde, drie rijders en 4 constructeurs, waarbij in totaal 44 overwinningen en 102 podiums werden behaald. 

Om die historische dag te vieren heeft Aprilia nu het iconische kleurschema dat symbool heeft gestaan voor de RSV4 Factory en Tuono V4 Factory bij haar kroonjuwelen van de line-up weer teruggebracht. De speciale SE-09 SBK uitvoeringen zijn voorzien van carbon airducts bij de remmen en een carbon voorspatbord, terwijl op de tank een progressief nummer is aangebracht. 

De Aprilia RSV4 Factory SE-09 SBK is beschikbaar voor € 28.999 en de Aprilia Tuono V4 Factory SE-09 SBK voor € 22.699. Beide modellen zullen vanaf juni verkrijgbaar zijn bij de geselecteerde Aprilia-dealers.