Zoeken

Aprilia lanceert RSV4 Factory APRC ABS SBK SE in Noord Amerika

25 januari 2013
Om zijn tweede wereldtitel op de RSV4 in het WK Superbike te vieren heeft Aprilia een speciale uitvoering van de van de RSV4 Factory APRC ABS uitgebracht, de RSV4 Factory APRC ABS SBK SE. In de Benelux zal niemand voor deze tongval hoeven te vrezen, de motor wordt door Aprilia alleen in Noord Amerika op de markt gezet.

Aprilia RSV4_Factory_APRC_ABS_SBK_SE

De RSV4 Factory APRC ABS SBK SE (wie verzint zo'n naam in hemelsnaam?) is in weze dezelfde fiets als de standaard - voor 2013 vernieuwde - RSV4 Factory, maar dan verzien van de rood/wit/groene kleuren van Biaggi's 2012 fabrieksracer. In tegenstelling tot Biaggi's racer is de onderkuip echter niet gespoten in de kleuren van 2012 sponsor Eni, maar in gewoon rood waar een logo Aprilia Racing op is aangebracht.

De onderkuip wijkt daarmee wel af van de standaard 2013 versie, die van een zwarte onderkuip met Aprilia Factory logo is voorzien. Verder is op de zijkant van de kuip een 2012 SBK World Champion sticker aangebracht. Verder is de motor gelijk aan de 2013 versie die bij ons gewoon leverbaar zal zijn, ofwel een verbeterd motorblok van nu 181,5 pk, verbeterde elektronica, een grotere benzinetank en de toevoeging van ABS.

Het zal ons benieuwen of de Amerikanen hier warm voor zullen gaan kopen.