Zoeken

Aprilia lanceert RSV4 Biaggi Replica

9 mei 2010

Stond het afgelopen jaar het SBK weekend op Monza toneel voor de presentatie van BMW's S1000RR, dit jaar deed Aprilia datzelfde met de RSV4 Biaggi Replica, een ready-to-race superbike in Biaggi's strijdkleuren.

rsv4replica_01.jpg

Al eerder wisten te we te melden ontrent de ophanden zijnde racereplica die Aprilia dit weekend zou gaan presenteren. Het exclusieve object is momenteel wat het dichtst in de buurt komt bij het échte fabriekswerk. Gigi Dall'Igna, technisch en sportmanager van Aprilia Racing tekende voor het project.

Gigi Dall'Igna:
Met de RSV4 Biaggi Replica bieden we sportsfans een motor die het dichtst staat bij de RSV4 waarmaa Biaggi zelf uitkomt in het WK Superbike. In dit project, dat parallel met onze herintrede in het SBK werd ontwikkeld, maakten we gebruik van onze kennis en jarenlange ervaring op circuits over de hele wereld. Dit is de motor die als resultaat daarvan werd geboren en ontwikkeld door Aprilia Racing, om een unieke sentatie aan de scherpe gebruiker te bieden.

rsv4replica_03.jpgDe Aprilia Racing RSV4 Biaggi Replica is goed voor 200 pk en weegt 175 kg rijklaar, met lege brandstoftank. Het carbon kuipwerk kan desgewenst in carbon look, maar ook in attractieve Alitalia kleurstelling van het officiele SBK fabrieksteam worden geleverd. Waarschijnlijk overbodig te vertellen, maar de fiets is alleen geschikt om op het circuit te rijden, bijvoorbeeld voor deel te nemen aan het WK Superbikes.

Aprilia gaat de RSV4 Biaggi Replica leveren voor de prijs van €50.000. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen daar setups en outfits bij geleverd worden.

rsv4replica_02.jpg