Zoeken

Aprilia lanceert drietal Biaggi replica's

23 juni 2010

Ze lijken hard op weg naar hun allereerste titel in het WK Superbike, en dus heeft Aprilia een drietal replica's uitgebracht op basis van Max Biaggi's Alitalia WBSK racer: de RS50 en RS125 motorfietsen en sportieve SR50 scooter.

Aprilia_Biaggi_replica.jpg

Ze vertellen het graag bij Aprilia, de succesvolle racegeschiedenis die het merk uit Noale in relatief korte tijd heeft weten te bewerkstellen. Met 43 wereldtitels en 275 GP overwinningen is het zondermeer een van de meest succesvolle merken in de wegrace motorsport. Aprilia_RS_50_Biaggi.jpg Okay, het is maar een brommer, maar geef nou toe, had je op je 16e zelf niet zoiets gehad willen hebben? Afgelopen jaar maakte het merk haar rentree in het WK Superbike, en niet onverdienstelijk. Sterker, in slechts haar tweede jaar met de RSV4 Superbike is Max Biaggi hard op weg naar de allereerste wereldtitel voor zowel zichzelf als ook Aprilia in dat prestigieuze kampioenschap.

Met Alitalia als hoofdsponsor van het 2010 SBK raceteam was dat voor Aprilia aanleiding genoeg haar sportieve RS50, RS125 en SR50 in Biaggi's replicakleuren te steken. Drie modellen die volgens Aprilia het sportieve hart van het merk dubbel en dwars onderstrepen. Zo was de - momenteel als R en R Factory model leverbare - SR50, die in Nederland als bromscooter op de markt is gezet, volgens de Italianen de allereerste 'supersport' 50cc scooter, de eerste racereplica, de eerste watergekoelde motor, de eerste scooter met dubbelre remschijven voor en de eerste 50cc met benzine-injectie.

De RS125 behoeft geen toelichting. De motor, die helaas niet meer op de Nederlandse markt leverbaar is, was zondermeer een benchmark voor 125cc motorfietsen en nog steeds een verkooptopper in landen rond de middenlandse zee, waar 125cc's nog steeds met vrachtladingen tegelijkertijd verkocht worden. Sterker, dit jaar werd de motor door 33.000 lezerz van Motociclismo verkozen tot motor van het jaar in haar klasse.

Aprilia_RS_125_Biaggi.jpg
Blijft nog steeds übervet, deze bitaktikus.

Aprilia heeft de volgende prijzen vrijgegeven voor deze SBK replica's:

  • SR 50 R SBK '10 € 2.680,-
  • SR 50 R Factory SBK '10 € 2.850,-
  • RS 50 Replica SBK: € 3.750,-
  • RS 125 Replica SBK: € 5.500,-

Deze prijzen zijn exclusief landelijke belastingen en registratiekosten. Of de modellen ook naar Nederland en België zullen worden gehaald en hoeveel ze dan moeten gaan kosten wist de Benelux importeur Moto Tricolore ons nog niet te vertellen.

Update:
Inmiddels heeft Moto Tricolore de prijzen van de modellen voor België en Nederland bekend gemaakt. De modellen zijn vanaf augustus leverbaar.

  • SR 50 R SBK '10 € 2.699,- (NE en BE) 
  • RS 50 Replica SBK: € 3.799,- (NL en BE)
  • RS 125 11kW Replica SBK: € 4.990,- (alleen BE)