Zoeken

Aprilia Caponord 1200 gespot

1 maart 2011
Nadat al eerder zelf gefabriceerde ontwerpschetsen en photoshop creaties op het wereldwijde web circuleerden is Aprilia's nieuwe 1200 cc V-Twin Caponord recentelijk in Italië door onze Italiaanse collega's van Motocilismo tijdens testwerkzaamheden gespot.

Aprilia_Caponord

Met de nieuwe Caponord wil Aprilia weer volop de aanval gaan uitvoeren op het populaire dikke allroad segment, als tegenhanger van de Ducati Multistrada. De nieuwe Caponord zal volgens het Italiaanse Motociclismo worden aangedreven door de nieuwe 1200cc V-Twin die eind vorig jaar zijn debuut maakte in de nieuwe Dorsoduro 1200. 

Uitgaande van die specificaties zal de nieuwe Caponord 1200 goed zijn voor een vermogen van 130 pk, en zal de fiets evenals de Dorsoduro zijn voorzien van ABS, een in twee standen instelbaar traction control en die verschillende rij-modussen: Sport, Tour en Rain. Hoewel de spionagefoto van niet al te beste kwaliteit is (hadden we het anders verwacht?) zijn de fiets toch duidelijk overeenkomsten met de Dorsoduro af te lezen. 

Naar verwachting zal de motor eind dit jaar op de EICMA in Milaan worden gepresenteerd, om vanaf 2012 te kunnen worden uitgeleverd.

Bron: Motociclismo.it