Zoeken

Andreani instelbare cartridge voor Ducati Hypermotard

27 juni 2014
Andreani, de Italiaanse veerspecialist die hoog staat aangeschreven in de MotoGP, heeft een instelbare cartridge ontwikkeld voor de Ducati Hypermotard. Goedkoop is de kit echter niet, voor een complete set moet € 468 plus B.T.W. worden neergelegd.

Andreani Ducati Hypermotard Cartridge

Tijdens de totaal verregende introductie waren we nog best onder de indruk van de nieuwe Ducati Hypermotard, maar toen enkele maanden later onder perfecte omstandigheden op Corsica de van hogere ruit en zadeltassen voorziene Hyperstrada aan de tand kon worden gevoeld stuitten we al snel op de beperkingen van de fiets.

De Hyperstrada is evenals de standaard Hypermotard gezegend met een behoorlijk slappe voorvork, waardoor bij remmen al snel onrust in het rijwielgedeelte ontstaat. Bovendien is de voorvering bij die modellen niet instelbaar, waardoor je met het probleem zult moeten leren leven.

Dat het stukken beter kan laat Ducati zelf al zien met de Hypermotard SP, die met een dikke 50mm compleet instelbare Marzocchi voorvork is uitgerust en die problemen totaal vreemd is. Reden voor de Andreani Group om een compleet instelbare cartridge te ontwikkelen voor de standaard Hypermotard en Hyperstrada.

Uitgerust met een 20mm zuiger is de cartridge instelbaar voor wat betreft veervoorspanning, ingaande en uitgaande demping en uitgerust met een naar eigen zeggen geavanceerd hydraulisch systeem dat het gedrag van de motor zowel in bochten als bij remmen aanzienlijk moet verbeteren. De cartridge wordt verkocht met de juiste setting, gebaseerd op het gewicht en de rijstijl van de rijder.

De cartridge kan direct online worden besteld, of via geautoriseerd servicecenter BRS Suspension Works.

Adviesprijs:
€ 468 excl. B.T.W. en eventuele montagekosten

Meer info:
Andreani Group
www.andreanigroup.com 
brssuspensionworks
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.