Zoeken

AlfaBeast: 2,5 liter V6 power

18 februari 2010

Dat nieuws niet per definitie actueel hoeft te zijn, daarvan is deze 'AlfaBeast' het levende bewijs. Hoewel de motor al een tijdje geleden werd gebouwd, vonden we het eindresultaat opmerkelijk genoeg om alsnog onder de aandacht te brengen.

Alfa_Moto_3.jpg

Je zult maar besmet moeten zijn met twee virussen en geen keuze willen maken. Motor- en autofreak Chris Barber had een passie voor motorfietsen én Alfa Romeo, een aangezien die laatste zich alleen met vierwielers bezighoudt ging Barber creatief te werk.

Zijn tot 'AlfaBeast' gedoopte creatie wordt aangedreven door een 2,5 liter V6 Alfa Romeo motor. Om het autoblok in een motorframe te passen moesten wel enkele aanpassingen worden gedaan aan krukas en versnellingsbak. Het eerste werd door specialisten uitgevoerd, voor het tweede werd een Harley-Davidson 4-versnellingsbak gebruikt.

Alfa_Moto_1.jpgAlfa_Moto_2.jpg

Het frame is handgemaakt en -zoals het een échte nostalgische custom betaamt- als hardtail uitgevoerd, het enige comfort moet uit het afgeveerde zadel komen. De upside-down voorvork is afkomstig uit een Kawasaki ZXR750, waar ditmaal een 21" voorwiel werd gemonteerd. Aan de achterkant moet een 18" wiel het vermogen aan de weg zien te krijgen.

In hoeverre deze motor nog te sturen is te raden, maar bekijks zal Barber er zondermeer mee hebben.