Zoeken

AC Schnitzer S1000RR: vermijdt de stilte

24 maart 2010

Het vlak over de grens in Aken gevestigde AC Schnitzer, dat zich heeft toegeworpen op het tunen en costomisen van BMW motoren, heeft een kit ontwikkeld voor de S1000RR. Motto van de Duitsers: Avoid Silence.

AC Schnitzer BMW S1000RR

Het is een kreet die volgens de heren bij AC Schnitzer het best past bij BMW's eerste superbike, de S1000RR. In tegenstelling tot eerdere tuningkits, waarbij veelal speciaal ontwikkelde kuipdelen werden gemonteerd, heeft AC Schnitzer zich bij deze S1000RR beperkt tot veranderingen in het detail.

AC Schnitzer BMW S1000RRAC Schnitzer BMW S1000RR

Zo zijn bij de fiets om te beginnen de clipons ingeruild voor een breed matzwart superbike stuur, iets dat ook in ons land meer aftrek begint te krijgen. AC Schnitzer BMW S1000RRPer slot van rekening is de gemiddelde motorrijder de jongste niet meer, en wil men vaak nog wel het vermogen en de stuureigenschappen van een dikke supersport, maar dan met een comfortabelere zithouding. Hetzij om de bierbuik niet te laten knellen, hetzij om de kwetsbare rug te sparen.

Uiteraard werden bij kit ook aanpassingen in leidingen verwerkt en kreeg de fiets een nieuw remvloeistofreservoir dat volgens de Duitsers een lust voor het oog moet zijn. Verder werden de standaard rem- en koppelingshandles ingeruild voor een uit vliegtuig aluminium vervaardigde en volledig instelbaare set, die naast fraai vormgegeven voor een betere hand-grip moeten zorgen. En daar bleef het niet bij.

AC Schnitzer BMW S1000RRAC Schnitzer BMW S1000RR

Andere aanpassingen de de machine onderging is de montage van een aluminium kentekenplaathouder, teardrop vormige crashpads, spiegelverbreders en een straatlegale Stealtch zwarte einddemper met carbon eindkap, die de motor een betere sound, meer vermogen en een gewichtsbesparing moest opleveren. Als laatste werd voor een betere ademhaling het standaard luchtfilter vervangen door een Performance Sports exemplaar, dat dankzij de betere flow - en in combinatie met het uitlaatsysteem - voor die toename in vermogen moet zorgen.

AC Schnitzer BMW S1000RR

Wordt tijd dat we daar eens een bezoekje aan gaan wagen...