Zoeken

2014 Aprilia RSV4: oude wijn in nieuwe zakken

2 november 2013
Vooruitlopend op de EICMA in Milaan heeft Aprilia haar nieuws voor het komende seizoen al bekend gemaakt. Volgens moederbedrijf Piaggio zijn de RSV4R en RSV4 Factory voor 2014 compleet vernieuwd, maar wij hebben sterk het idee dat het hier oude wijn in nieuwe zakken betreft.

Aprilia RSV4R_2014

Vroeger leverde racen nog wat op, maar de tijd dat met ’Race on Sunday, sell on Monday’ verkoopsuccessen waren gegarandeerd ligt ver achter ons. En daar weet men bij Aprilia alles van: terwijl op mondiaal racegebied met de RSV4 de ene na de andere wereldtitel in de wacht is gesleept en ook in vergelijkingstesten altijd hoge ogen scoort, wil het maar niet vlotten met de verkoop van de fiets.

Tijd dus om een nieuw aanvalsoffensief in te zetten om de RSV4 bij de motorrijders weer onder de aandacht te brengen. Volgens de persinformatie moet de 2014 RSV4 op veel fronten zijn aangepast, maar zetten hebben wij echter onze vraagtekens bij.

Zo wordt in de vrijgegeven persinformatie gesproken over een een verbeterd APRC elektronicapakket, een vermogen van nu 184 pk, een benzinetank waarvan de inhoud naar 18,5 liter is vergroot en de toevoeging van een in drie standen instelbaar Bosch ABS systeem.

Dat klinkt als sterk vernieuwd, ware het niet dat vorig jaar al door Piaggio precies hetzelfde werd vermeld over de 2013 Aprilia RSV4. Lees voor de grap het oude nieuwsbericht anders maar eens.

Blijft dus over dat de RSV4R en RSV4 Factory in nieuwe kleuren zijn uitgebracht en dat nu ook de RSV4R met ABS leverbaar is. Neemt niet weg dat deze rode kleurstelling absoluut geslaagd kan worden genoemd. Nu alleen nog dat achterlijke benzineverbruik doen en het wordt misschien nog eens wat.