Zoeken

2012 Kawasaki ZX-6R: geen nieuw model, wel nieuwe graphics

8 juni 2011
Nadat Kawasaki het afgelopen jaar de ZX-10R stevig onderhanden had genomen hadden we stiekum gehoopt dat in 2012 de ZX-6R aan de beurt zou zijn, maar voor het komende modeljaar ligt geen nieuwe zeshonderd supersport in het verschiet. De 2012 ZX-6R zal alleen worden voorzien van een nieuw kleurschema, zo heeft Kawasaki vandaag bekend gemaakt.

Kawasaki_ZX-6R_2012_1

Natuurlijk, met verkoopcijfers die voornamelijk in het supersport segment de afgelopen jaren wereldwijd sterk zijn teruggelopen heeft geen enkele fabrikant nog de drang om elke twee jaar een nieuw model op de markt te zetten, maar jammer blijft dat wel. Daarbij is de huidige generatie supersports al zó ontzettend goed dat het steeds moeilijker wordt dit te verbeteren.

Kawasaki_ZX-6R_2012_2Kawasaki_ZX-6R_2012_3

Voor modeljaar 2012 heeft Kawasaki dus besloten om enkel de kleurstelling en de graphics van haar ZX-6R aan te passen. Voor de Europese markt is de motor nu voorzien van dezelfde logo's als het exemplaar voor de Amerikaanse markt, hoewel Kawasaki de nieuwe logo's als SBK / MotoGP graphics aanduid. Dus géén Kawasaki, maar Ninja op de tank en geen ZX-6R, maar 600 op het kontje. Wij kunnen ons echter niet aan de indruk onttrekken dat Kawasaki haar model wereldwijd uniform heeft willen maken, waardoor op productiekosten geld kan worden bespaard.