Zoeken

150 pk Ducati Monster 1198 gespot

25 juni 2013
Ducati staat op het punt de krachtigste Monster ooit te lanceren. Onze Britse collega's van MCN waren op het juiste moment op de juiste plaats en wisten de nieuwe watergekoelde vierkleps Monster op de gevoelige plaat vast te leggen.

Ducati Monster_1198

Ondanks de camouflagekleuren waarin de nieuwe Ducati is gehuld is duidelijk te herkennen dat het om een nieuwe Monster gaat, die van Ducati's welbekende watergekoelde vierkleps L-Twin is voorzien. Waaruit af te leiden is dat de nieuwe Monster 1198 waarschijnlijk 150 pk zal hebben en net als de Diavel en Multistrada bomvol elektronica zal zijn.

Al eerder werd door Ducati een vierkleps Monster op de markt gezet, de S4R en S4RS, die respectievelijk in 2004 en 2007 werden gelanceerd. De vierkleps Monster verdween van het toneel toen Ducati haar nieuwe Monster introduceerde, voor de fans van pure naakte power lanceerde Ducati de Streetfighter 1098.

Of de nu tijdens testwerkzaamheden gespotte Monster 1198 tevens het einde in gaat luiden van de Streetfighter 1098, die alleen nog maar als Streetfighter S leverbaar is, is niet duidelijk, maar het zou ons niet verbazen. De Monster is voor Ducati een waanzinnig belangrijk model, de Monster redde de Italianen begin jaren '90 van de vorige eeuw van de ondergang en is tot op heden het best verkochte Ducati model.

Bron: MCN