Zoeken

Zuid-Holland gaat motorvriendelijke geleiderails plaatsen

9 december 2010

Het heeft veel te lang geduurd, maar langzaam maar zeker gaat het toch de goede kant op voor wat betreft motorvriendelijke geleiderails. Zo ook in Zuid Holland, waar de provincie Zuid-Holland hiertoe samen met de MAG onlangs een overeenkomst heeft ondertekend.

MAG.jpg
Asje van Dijk (gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland, midden links) en Nico Perk (voorzitter Motorrijders Actie Groep, midden rechts) te midden van vrijwilligers van de Motorrijders Actie Groep, na de ondertekening van de overeenkomst voor veilig motorrijden in Zuid-Holland.

Motorrijden in Zuid-Holland moet veiliger. Dat vinden vinden de Motorrijders Actie Groep (MAG) en de provincie Zuid-Holland. Door in scherpe bochten in provinciale wegen motorvriendelijke onderplanken aan te brengen bij geleiderails wordt ernstig letsel bij een ongeluk met de motor voorkomen. Veel ongelukken gebeuren door gedragsfouten van weggebruikers. Daarom is er vooral winst in verkeersveiligheid te behalen door voorlichting en educatie. De MAG en de provincie hebben hiervoor op woensdag 8 december een overeenkomst ondertekend.

Motorrijders zijn oververtegenwoordigd bij ongevallen met zwaar letsel of dodelijke afloop op provinciale wegen. In 2009 waren 3 van in totaal 9 dodelijke slachtoffers motorrijders. De provincie heeft op enkele plaatsen de vangrails al voorzien van onderplanken. Vrijwilligers van de MAG hebben een inventarisatie gemaakt van plaatsen langs de provinciale wegen waar onderplanken nodig zijn. De provincie neemt dit mee in de trajectgewijze aanpak van het onderhoud.