Zoeken

Zone 212: speciaalzaak voor motorhelmen en motorkleding

22 maart 2013
In Waalwijk is door Zone212 onlangs de allereerste echte speciaalzaak van motorhelmen en motorkleding geopend. De showroom is 600 meter groot en biedt motorrijders een uitgebreid aanbod aan helmen en motorkleding van gerenommeerde merken als AGV, Shoei, Dainese en Lookwell. Tegelijkertijd is een totaal vernieuwde website www.zone212.com gelanceerd.

Zone212 pand

Het verhaal achter Zone 212 laat zich lezen als een spannend jongensboek. De zakencompagnons Dick Bon en Rob Hannink besloten enkele jaren geleden om motorhelmen te gaan verkopen via internet. Het was beide oprichters opgevallen dat in de online wereld nauwelijks of geen specialisten actief waren op het gebied van motorhelmen. Hun handelsinstinct bleek juist, want binnen de kortste keren stroomden de eerste orders vanuit de hele wereld via de digitale snelweg binnen.

Inmiddels zijn de aantallen dusdanig groot dat hun eenvoudige huisvesting werd verruild voor de nieuw geopende showroom in Waalwijk waar online bezoekers uit Nederland de mogelijkheid krijgen om het assortiment ‘live’ te aanschouwen. Het online succes van www.zone212.com heeft ertoe geleid dat zij inmiddels behoort tot de top 3 AGV verkooppunten in Europa.

Wanneer je voet zet in de moderne showroom aan de straalt volgens de oprichters het specialisme er vanaf. Alle focus is gericht op motorhelmen en motorkleding. Voor de inrichting en sfeer hebben de oprichters vooral gekeken naar moderetailers in plaats van motorzaken.

Dick Bon, eigenaar Zone 212:
In een normale motorzaak zie je de helmen en kleding vaak verstopt in een hoekje. Het is onze overtuiging dat motorhelmen en motorkleding veel meer aandacht verdienen. Sfeer en beleving in combinatie met een groot aanbod geven motorrijders de aanleiding om naar onze showroom te komen.

Uitgebreide collectie en grote voorraad.
Eén van de voordelen van de jarenlange online ervaring is de enorme voorraad en het uitgebreide aanbod aan nieuwste collecties helmen en kleding. Bezoekers aan de showroom kunnen direct kiezen uit vele soorten integraal- , cross-, jet- en flip-up helmen. In vele maten en uitvoeringen.

Daadwerkelijke aankoop vindt overigens plaats in de online shop, waarbij het bestelde product direct meegenomen kan worden. De belangrijkste merken in het helmenassortiment zijn AGV en Shoei. Voor wat betreft motorkleding en handschoenen kunnen bezoekers kiezen uit de topmerken Dainese en Lookwell. De showroom aan de Cartografenweg 20a in Waalwijk is 6 dagen per week geopend, de online shop bereikbaar via www.zone212.com