Zoeken

Zero timmert aan de weg met unieke promo actie

19 juni 2013
Zero, de Amerikaanse fabrikant van elektrisch aangedreven motorfietsen, is stevig aan de weg aan het timmeren. We nu een proefrit maakt op een van de 2013 modellen maakt een kans op reis voor twee personen naar de nieuwe fabriek van Zero in Scotts Vally, Californië.

Zero Motorcycle

Voor de meeste motorrijders gaat er nog steeds niets boven de geur van verstookte benzine en het geluid van een verbrandingsmotor, maar of we het nu leuk vinden of niet, de opmars van elektrische motoren is niet meer tegen te houden. Nu moet wel worden gezegd dat waar de eerste elektrische motorfietsen een nogal oubollige uitstraling hadden de laatste generaties er helemaal niet meer verkeerd uitzien.

Het Amerikaanse Zero, dat inmiddels wel als pionier van elektrisch aangedreven motorfietsen mag worden gezien, claimt dat haar nieuwe modelreeks over een adembenemende acceleratie beschikt en over innovatieve gadgets beschikt zoals de mogelijkheid om de prestatiekarakteristieken van de motor via een Smartphone aan te passen naar individuele voorkeuren.

Met een maximale actieradius van 220 kilometer, een compleet nieuwe 40 kW/54 pk Z-Force borstelloze elektromotor, een koppel van 92 Nm vanaf een toerental van 0 tpm, een topsnelheid van ruim 150 km/u en een CHAdeMO-voorziening waardoor minder dan een uur nodig is voor het opladen, moet de nieuwe modelreeks 2013 zeer uitzonderlijk en aantrekkelijk zijn.

Edwin Belonje, Managing Director van ZERO Motorcycles Europe
Nu het motorseizoen in alle hevigheid is losgebarsten en onze dealers beschikken over de nieuwste modellen, is het een uitgelezen moment om een proefrit te maken met één van onze nieuwe ZERO’s. Onze dealers kijken er naar uit om consumenten te ontvangen en hun reactie te vernemen op wellicht hun eerste rit ooit met een elektrische motorfiets.

Gunstige fiscale-aftrekregelingen voor elektrische motorfiets
Met ondernemerssubsidies als de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Kleinschaligheids Investering Aftrek (KIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) wil de overheid het gebruik door ondernemers van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals een elektrische motorfiets, stimuleren.

De MIA biedt ondernemers de mogelijkheid hun fiscale winst te verlagen, waarbij 36% van het investeringsbedrag in mindering kan worden gebracht op de fiscale winst. Met de KIA mag er een extra investeringsaftrek van 28% worden gehanteerd. Met de VAMIL kan een investering op een willekeurig moment worden afgeschreven. Door sneller af te schrijven verminderen bedrijven daarmee de fiscale winst en betalen ze minder belasting over dat jaar, met een aanzienlijk rente- en liquiditeitsvoordeel tot gevolg.

Hoofdprijs: reis voor 2 personen naar Zero inScotts Valley, Californië
Naast de vrijblijvende, volgens Zero interessante rij-impressie kunnen de makers van een proefrit ook een reis voor twee personen winnen naar de nieuwe fabriek van ZERO in Scotts Valley, Californië. ZERO Motorcycles heeft onlangs haar hoofdkantoor en productiefaciliteit verplaatst om te kunnen voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag. De nieuwe, bijna 4.500 m2 grote fabriek is 26 procent groter dan het voorgaande hoofdkantoor van ZERO Motorcycles, en beter geschikt voor fabricage. De verhuizing zal ZERO een krachtig concurrentievoordeel geven in een industrietak die snel groeit.