Zoeken

Zero lanceert Zero Motorcycle App

26 februari 2013
Zero, de Amerikaanse fabrikant van elektrisch aangedreven motorfietsen, heeft een App ontwikkeld voor de Iphone en Android telefoons, waarmee op afstand de prestaties van de motorfiets kan worden geprogrammeerd. Zero is daarmee de eerste fabrikant wereldwijd die een Motorfiets App heeft ontwikkeld.

Productlijn Zero

Na een naar eigen zeggen succesvolle lancering op de Amerikaanse markt maakte de elektrische motorfietsen van Zero hun Nederlandse debuut tijdens de afgelopen Motorbeurs in Utrecht, waar men ons al wist te vertellen dat voor de motoren een speciale App is ontwikkeld. Met de App is het mogelijk om de prestatiekarakteristieken op afstand in te stellen, wat een unicum is in motorland.

De Zero Motorcycle App heeft twee modi en toont een instelbaar dashboard of statische gegevens van de motorfiets. Rijders kunnen het dashboard aanpassen met opties als de status van de acculading, het koppel, de temperatuur van onderdelen van de aandrijflijn en het ampèrage van de batterij. Wanneer de fiets is geparkeerd kan er volgens Zero een veelvoud aan informatie worden opgeroepen, waaronder een berekening van de brandstofbesparing.

Scot Harden, Vice President Markering Zero Motorcycles:
De Zero Motorcycles App betekent dat het voor het eerste in de ‘motorgeschiedenis’ mogelijk is dat de topsnelheid, het koppel en het regeneratief remmen van een serieproductie motorfiets door de bestuurder eenvoudig binnen een paar seconden kunnen worden gewijzigd. Niet alleen is het leuk, maar het resulteert ook in een rijervaring die echt volledig is afgestemd om te voldoen aan de unieke behoeften van ieder individu. Wij moedigen geïnteresseerde liefhebbers aan de app te downloaden, de Demo Mode af te spelen en vervolgens een testrit te maken bij de dealer. Dan doen ze de ultieme rijervaring op van het rijden met een elektrische motorfiets van Zero Motorcycles.

Wanneer de app is geschakeld met de motorfiets kan de bestuurder beginnen met het naar persoonlijke voorkeur bepalen van de instellingen. Tot de persoonlijke voorkeursinstellingen behoort het bijhouden van de kosten voor elektriciteit, de kosten van een liter brandstof Zero Iphone_Androiden de afstand die op een liter brandstof afgelegd zou kunnen worden. Om het rijplezier van iedere rit nog verder te vergroten gebruikt de app deze informatie om statistieken te berekenen, zoals hoeveel geld op brandstof is bespaard, de energiekosten per kilometer en hoeveel CO2 er niet in de atmosfeer terecht is gekomen.

De gehele Zero Motorcycles motorenreeks voor 2013 kan worden uitgerust met de baanbrekende Z-Force aandrijflijn. Naadloos verbonden met die aandrijflijn stelt de app bestuurders in staat om de diagnoserapporten van hun motorfiets naar hun monteur te zenden zodat die er snel naar kan kijken en de gegevens kan evalueren. Een uiterst prettig ander voordeel voor de eigenaar is dat deze functionaliteit en de Zero Motorcycles app geen geld kosten. Meer informatie, een gebruikershandleiding en antwoorden op veelvuldig gestelde vragen zijn beschikbaar op de Zero Motorcycles mobile app webpage.