Zoeken

Yamaha TTX Adventure: scooter met allroad DNA

29 maart 2012
Waar bij motorfietsen de populariteit van allroads de afgelopen jaren alleen maar in een stroomversnelling is gekomen is op scootergebied eigenlijk maar bar weinig vernieuwing te ontdekken. Reden voor Yamaha om het eens over een totaal andere boeg te gooien met de TTX 115i Adventure, een robuuste motorscooter die een hoog allroad gehalte heeft meegekregen.

Yamaha_TTX_Adventure 

De TTX 115i Adventure prototype motorscooter is door Yamaha gepresenteerd op de Bangkok International Motor Show. Het design van de Adventure is nagenoeg identiek aan het standaard model, maar dan gespoten in militaire camoeflagekleuren. Enkel het voorspatbord is aangepast, om de scooter een stoerdere uitstraling mee te geven.

De scooter is verder voorzien van dikke noppenbanden, een robuuste valbeugel met extra koplampen, hadkappen op het stuur en aluminium zijkoffers. Van de TTX Adventure zijn door Yamaha geen specificaties vrijgegeven, het is dan ook niet te verwachten dat Yamaha de stoere scooter daadwerkelijk in productie zal gaan nemen.