Zoeken

Yamaha 50th anniversary expositie tijdens Dutch TT

7 juni 2011
Yamaha viert dit jaar haar 50-jarige deelname aan de Grand Prix wegrace motorsport, wat dit jaar te zien is aan de SBK en MotoGP racers die van een speciaal jubileumlogo zijn voorzien. Tijdens de 81e TT van Assen zal dit heugelijke feit uitgebreid gevierd gaan worden middels een aantal speciale activiteiten.

Yamaha_50th_anniversary_logo

Naast de eerder bekend gemaakte speciale kleurstelling, waarmee fabrieksrijders Lorenzo en Spies de komende Dutch TT zullen gaan rijden, zal Yamaha haar glorieuze erfgoed aan de racefans tonen met een expositie van alle klassieke Yamaha Grand Prix racers. Bovendien zal op het Assener circuit een parade van Yamaha racemotoren plaatsvinden, gereden door bekende Yamaha-iconen uit het verleden.

De Yamaha Expositie toont een unieke verzameling van 14 Yamaha Grand Prix Racing motoren met inbegrip van de 1965 250cc RD56 van de toenmalige wereldkampioen Phil Read. De Yamaha-collectie reist vooruit in de tijd tot aan de 2010 YZR-M1 van de huidige wereldkampioen Jorge Lorenzo.

De motoren, allen origineel en in perfecte staat, zijn afkomstig van het Yamaha museum (Yamaha Communication Plaza) in Japan, Yamaha Motor Racing Srl en van de Ferry Brouwer Yamaha Classic Racing Team collectie. Zij geven een perfect overzicht van 50 jaar Yamaha Grand Prix Racing geschiedenis.

Yamaha_M1_50th_Assen

De presentatie van de bijzondere Yamaha-klassiekers zal worden ondersteund door historische objecten, unieke foto's en video's van de geschiedenis van Yamaha Grand Prix Racing. De expositie wordt georganiseerd in het evenementencentrum 'De Bonte Wever’ in Assen, gelegen op slechts 2,5 km van het TT Circuit Assen, en zal voor het publiek geopend zijn vanaf donderdag 23 tot en met maandag 27 juni 2011. De toegang voor deze expositie is gratis, openingstijden zijn tverwijzen wij u naar www.yamaha-racing.com.

Op de inmiddels wereldberoemde laatste zaterdag in juni zullen alle aanwezigen getuige zijn van een zeer unieke gebeurtenis. Op het heilige asfalt van Assen zal, een adembenemende parade van Yamaha racemotoren, gereden door Yamaha-iconen, aan het publiek voorbij trekken. Aansluitend zullen Jorge Lorenzo en Ben Spies voorafgaande aan de 81ste TT Assen MotoGP wedstrijd de 'YZR-M1 WGP50th Anniversary Edition' live aan het publiek tonen.

In samenwerking met Dorna, TT Circuit Assen en het Yamaha Classic Racing Team is het voor Yamaha Motor dan ook een groot voorrecht om juist tijdens de TT Assen het erfgoed van Yamaha Motor te delen, temeer omdat Assen het enige circuit is wat al vanaf het 1949 deelneemt aan de Grand Prix serie.