Zoeken

Winner of the Collections award voor Miller Motorcycle Museum

28 november 2022
Het Sammy Miller Motorcycle Museum, een van 's werelds grootste en veelomvattende privé motorcollecties, is de afgelopen week tijdens het jaarlijkse Historic Awards gala van de RAC in Londen's Pall Mall met de Winner of the Collections Award bekroond.

 

Gelegen in het New Forest National Park ten zuidwesten van Southampton is het Miller Motorcycle Museum een absolute aanrader. Het museum omvat een privé collectie van ongeveer 500 motoren van Sammy Miller, oprichter van het museum. 

Het motormuseum heeft in de loop der jaren aardig wat awards in de wacht weten te slepen, maar niet eerder kreeg een motormuseum de Winner of the Collections Award toegekend. "Het is een groot eerbetoon aan ons museumcomplex en versterkt onze plaats op de wereldkaart als 's werelds toonaangevende motormuseum", zei Sharon Bumpsteed, manager van het Miller Museum tijdens de uitreiking. 

Sharon Bumpsteed woonde de ceremonie bij en nam namens Sammy de prijs in ontvangst, uitgereikt door David Bond, algemeen directeur van Footman James, die de prijscategorie ondersteunde.

Deze prestigieuze onderscheiding erkent de fenomenale collectie die te zien is in het magnifieke museum in New Milton, en is een eerbetoon aan Sammy's decennialange toewijding aan de autosport, zowel op als naast het circuit.

Elke motorfiets is door Sammy met de hand uitgekozen vanwege zijn technische innovatie, zijn racegeschiedenis of zijn betekenis voor de autosport. De ongeveer 500 fietsen zijn bijna allemaal rijklaar en worden ze zorgvuldig onderhouden door een team van vrijwilligers.

"We zijn zeer vereerd met deze onderscheiding en ongelooflijk trots op de verdere voordelen die het New Milton en New Forest biedt bij het ondersteunen van de toeristenindustrie in het gebied. We kijken uit naar een succesvol 2023 en blijven New Milton en New Forest promoten", zei Sharon Bumpsteed.