Zoeken

Willemsen krijgt Hans de Beaufortbeker tijdens KNMV Motorsportgala

14 januari 2013
Voor de vijfde keer in zijn carrière heeft zijspancrosser Daniël Willemsen de Hans de Beaufortbeker, de beker voor prestaties van uitmuntende klasse, gewonnen. Willemsen kreeg de bokaal, die hij voor het laatst in 2008 in ontvangst had genomen, op zondag 13 januari uitgereikt tijdens het jaarlijkse KNMV Motorsportgala.

KNMV Motorsportgala

Met zijn tien wereldtitels steekt zijspancross Daniël Willemsen zelfs Valentino Rossi naar de kroon, die het tot op heden met negen wereldtitels moet doen en is alleen maar een bevestiging van de wereldprestatie die Willemsen met zijn tien titels heeft neergezet en tijdens het Motorsportgala terecht de Hans de Beaufortbeker kreeg uitgereikt.

Het is de vijfde keer dat Willemsen deze eervolle onderscheiding krijgt, waarbij zowel sportieve prestaties als ambassadeurschap voor de motorsport voorop staan. In 2008 nam de 37-jarige Lochemer, tevens Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de award voor het laatst in ontvangst. Daarna slaagde tot 2012 alleen het grasbaanduo William en Nathalie Matthijssen erin door de strenge selectie te geraken en vervolgens werd de prijs twee jaar achtereen niet toegekend.

Willemsen, die tijdens de prijsuitreiking een vergulde kampioensmotor kreeg aangeboden van zijn sponsor, reageerde blij verrast. “Ik krijg niet zomaar ergens kippenvel van, maar het winnen van mijn vijfde Hans de Beaufortbeker was wel heel erg mooi. Ik ken de traditie van deze onderscheiding en ik weet welke namen erop staan.", aldus de 37-jarige tienvoudig wereldkampioen, die voorlopig nog niet aan stoppen denkt. "Ik ben nog niet klaar met de sport.”

Aanstormend talent Davy Pootjes (14) mocht de Ben Majoor Trofee in ontvangst nemen. Davy werd in 2012 kampioen in de ONK-klasse 85cc, Europees kampioen in de MX 85cc en derde in het WK Jeugd 85cc. Als klap op de vuurpijl behoorde hij tot de drie rijders die de WK-titel van het teamkampioenschap MX jeugd binnensleepten voor Nederland. Davy heeft al veel goeds laten zien op nationaal en internationaal vlak. Hij mag daarom worden gezien als een waar talent voor de nabije toekomst.

Andere prijzen die jaarlijks door de KNMV worden uitgereikt zijn de Baansporttrofee en het Motorsporthart. Deze gingen respectievelijk naar EK grasbaan-organisator MFAC Loppersum en naar Gerry Meereboer, die zich heeft ingezet voor de motocross in de kop van Noord-Holland.