Zoeken

Wereldwijde recall Honda VFR1200F

15 juni 2010

Honda heeft een wereldwijde recall uitgeschreven voor de nieuwe VFR1200F. Omdat motorblokken mogelijk niet goed zijn gereinigd kunnen volgens Honda metaalsplinters in het motorblok zijn achtergebleven, waardoor oliekanalen verstopt kunnen raken en het motorblok schade kan oplopen.

VFR1200_Engine.jpg

Een woordvoerder van Honda Nederland wist tegenover Motorfreaks te bevestigen dat het probleem is ontstaan nadat één van de twee reinigingsmachines, waar motorblokken na machinale bewerking worden gespoeld, een bepaalde periode een defect heeft gehad.

De motorblokken die in die periode zijn gespoeld zijn daardoor mogelijk niet optimaal gereinigd, waardoor er de kans bestaat dat metaalsplinters in het motorblok zijn achtergebleven. Wereldwijd zouden volgens de woordvoerder drie gevallen bekend zijn waar dit inderdaad is gebeurd.

Uit voorzorg worden nu alle motorfietsen, die in de gewraakte periode zijn geproduceerd, voor inspectie teruggehaald. Dit zal op een centrale plaats in België gaan plaatsvinden. In Nederland betreft het volgens de woordvoerder 119 motorfietsen, de desbetreffende eigenaren zijn hierover al door Honda geinformeerd of zullen de komende dagen worden geinformeerd.

Honda verwacht een maand nodig te hebben om de recall ten uitvoer te brengen.