Zoeken

wereldrecord voor Canadese broers met F800GS

4 april 2011
Twee Canadese broers, die met een F800GS een bijna 18.000 kilometer lange reis door China hebben gemaakt, hebben daarmee het Guiness Book of Records gehaald. De uit Toronto afkomstige Colin en Ryan Pyle zijn de eerste motorrijders in de geschiedenis die in één tocht China per motor rond hebben gereden.

BMW_F800GS_China_1

De twee broers eindigden hun reis op 17 oktober 2010 in Shanghai, dezelfde plaats waar het duo vijfenzestig dagen het avontuur was begonnen. BMW_F800GS_China_2Op 9 maart dit jaar ontvingen de broers een bevestiging van de Guiness World of Records organisatie dat ze inderdaad een wereldrecord hadden gezet met hun motorreis rond China. De Canadezen ontvingen een certificaat voor de 'Langste reis per motorfiets in een enkel land.

Gedurende de opmerkelijke 17.674 lange avontuurlijke reis kwamen de broers de meest uiteenlopende verschillen in cultuur, weer, hoogte en terrein tegen. Ze doorstonden hevige regenval, overstromingen, aardverschuivingen, hagelstormen, extreme hoogtes (boven de 5.000 meter), zand, gravel en duizenden kilometers van wegwerkzaamheden evenals bureaucratische en militaire interventies. Colin en Ryan willen nu onder de titel 'The Middle Kingdom Ride' een boek en een film over het Chinese avontuur gaan uitbrengen.