Zoeken

Wereld snelheidsrecord voor Hayabusa lijkwagen

21 maart 2012
De Britse pastoor Paul Sinclair heeft een nieuw snelheidsrecord gezet voor motorfiets lijkwagens. Op de landingsbaan van het Elvington vliegveld reed de pastoor, die beter bekend staat als Faster Pastor, een snelheid van 117,6 mph, en verbrak daarmee het vorig jaar gezette snelheidsrecord van pastoor Ray Biddiss' met een Triumph Rocket lijkwagen.

Suzuki_Hayabusa_Hearse

Hoewel het snelheidsrecord van de Faster Pastor nog niet door het Guinness Book of Records is erkend heeft de pastoor, die de Hayabusa lijkwagen normaal gesproken voor begrafenissen gebruikt, er alle vertrouwen in dat dit wel gaat gebeuren. De snelheidsmeting werd volgens FIM regelementen uitgevoerd op dezelfde strip als waar pastoor Ray Biddiss' in 2011 met een snelheid van 114 mph een officieel Guinness World Record neerzette.

De Suzuki Hayabusa lijkwagen werd ongeveer 18 maanden geleden door Paul Sinclair in gebruik genomen en heeft een begrensde motor. De lijkwagen werd volgens de richtlijnen van de FFMA (Funeral Furnishing and Manufacturer's Association) en wordt normaal gesproken gebruikt voor begrafenissen van oude vrouwen die motorkoerier waren in de 2e wereldoorlog, voormalige TT coureurs, marshals en motorrijders.

Naast het zetten van een nieuw snelheidsrecord was het doel van de run de stabiliteit van de lijkwagen op hoge snelheid te testen. In zijn eerste run haalde Faster Pastor een snelheid van 115,2 mph op de twee mijl lange strip, wat niet veel later in zijn tweede run tot 117,6 mph werd verbeterd.

bron: fasterpastor