Zoeken

WDW 2010 breekt alle records

23 juni 2010

De zesde editie van de World Ducati Week heeft een recordaantal van 60.000 motorliefhebbers getrokken. Het evenement, georganiseerd op het Misano World Circuit aan de Adriatische kust, is hiermee een van de beste edities uit de WDW geschiedenis.

Ducati_WDW_2010_3.jpg

Met Italiaanse Ducatisti die in total 60% van het bezoekersaantaal vormden, kwam de rest van de gepassioneerde Ducati fans uit 28 verschillende landen en 5 continenten, wat de grote internationale aantrekkingskracht van het Ducati merk aantoont. Eigenaren vanuit Europa, de V.S., Australië, Rusland en India kwamen samen met liefhebbers uit Brazilië, China, Maleisië en zelfs uit Gabon en Nepal om dezelfde passie en loyaliteit naar het Ducati merk te vieren. 

Het vierdaagse evenement bereikte een hoogtepunt op zaterdag 12 juni, met een spectaculaire knock-out dragrace competitie. Hierin namen de Ducati MotoGP en Superbike team rijders het tegen elkaar op met hun asfalt verslindende Ducati Streetfighters. De acht rijders – Battaini, Bayliss, Byrne, Checa, Fabrizio, Haga, Hayden en Stoner – zetten daarbij al vanaf het moment dat ze de pitbox verlieten een geweldige show neer. World Superbike Ducati Xerox Team rijder Noriyuki Haga won de foto-finish finale met maar een fractie van een seconde voorsprong voor de Amerikaanse oud MotoGP kampioen en huidig Ducati MotoGP Team rijder Nicky Hayden. Troy Bayliss en Casey Stoner eindigden op een 3e en 4e plaats.

Ducati_WDW_2010_1.jpg

Na de all-star drag race kwamen de rijders samen met Ducati’s management – Gabriele Del Torchio, Claudio Domencali en Filippo Preziosi – om op het podium een geweldige licht- en geluidshow te aanschouwen, die de sfeer van de avond nog verder rood kleurde.

Het WDW programma bood zowel entertainment als interactie voor de 60.000 bezoekers, met evenementen op het circuit en cursussen in de “Ducati University”, die gepresenteerd werden door Ducati engineers, rijders en managers van de fabrikant uit Bologna. Terwijl de Mangusta helikopter een spectaculaire acrobatische luchtshow opvoerde, zorgden stunt shows, classic motor shows, motocross freestyle demonstraties en dragster demonstraties voor het zelfde effect op de grond. Op het evenement speelden ook vier Ducati Bands, gekozen uit een lijst met locale artiesten die door Ducatisti zijn ingezonden in de aanloop naar het evenement.

Terwijl het WDW mensen vermaakte in Misano, Italië, kon de rest van de wereld meegenieten met een virtueel WDW op de officiële website www.wdw2010.ducati.com. Hier werden meer dan 200 foto’s en 30 video’s geüpload in real time vanaf het evenement. Tijdens de vier WDW dagen was er ook een record van 400.000 bezoeken op Ducati’s officiële Facebook pagina en meer dan 60.000 mensen bekeken de WDW video’s op het Youtube kanaal van Ducati, waarmee het die week het meest gevolgde automotive kanaal was ter wereld.

Ducati_WDW_2010_2.jpg

WDW record-brekende getallen over 4 dagen:

  • 60.000 bezoekers
  • 38 miljoen km afgelegd door Ducatisti om Misano te bereiken – 80 keer de afstand tussen de aarde en de maan!
  • 21,000 traditionele ‘piadinas’ gegeten!
  • 1.2 ton aan worst gegeten!
  • 8.600 liter aan blikjes drinken en meer dan 50.000 liter mineraal water geconsumeerd!
  • 56.000 foto’s genomen van het evenement door medewerkers!